Google ens canvia de nom: passarà a dir-se Alphabet. No sembla, però, que hagi de canviar gaire coses per nosaltres, els usuaris, perquè Google i la resta de marques i noms de productes seguiran essent els mateixos…

El canvi de nom, doncs, és a nivell corporatiu: l’empresa ha crescut i té interessos en múltiples i variats camps, alguns que semblen no tenir res a veure amb el cercador original (energia, telecomunicacions, transports) i per tant sembla tenir sentit trobar un nou embalum per tot plegat…

Tots els productes de Google

Potser no és més que la conseqüència del procés d’expansió i diversificació dels últims anys, per mantenir doncs la imatge i el nom del cercador propers a la seva funció i idea originals, i potser també és la manera de separar nous camps d’acció, que poden no ser tant “purs” com el original i que podrien embrutar el “don’t be evil” associat a Google: si la pròpia manera d’actuar en alguns casos de Google ja ha provocat en més d’una ocasió les queixes d’usuaris, dintre del seu camp d’acció original, què no pot passar en d’altres camps?

Què passarà amb la informació que es reculli del trànsit (origens, destins, hores, i el que s’infereixi d’aquí)? O dels subministraments d’energia? I amb la informació dels Nest, els sensors ambientals de casa? Quin ús farà la nova Alphabet d’aquesta informació? Ja no serà Google, que seguirà essent “not evil”, sinó una altra companyia. I què farà Google amb les dades nostres que té? Les passarà a les altres empreses del grup quan signem les condicions, com passa amb gairebé arreu? Operant amb diferents empreses en diferents sectors podran evitar millor accions antimonopoli?

El canvi de nom no és només una reorganització de les diferents àrees de l’empresa, és el resultat momentani, i més visible, de la seva reorientació, intencions i volum de negoci.