Els mitjans on-line ara tenen gairebé sempre un apartat de més informació o articles relacionats, però fins a quin punt son realment una ampliació de la informació aquests apartats?

Aquests apartats acostumen a donar un marc geogràfic de la notícia (dades del paí­s o països implicats), i les últimes notícies relacionades amb aquell afer o amb l’entorn geogràfic, però això és suficient?

Si, per exemple, en determinat lloc passa un fet, quina informació de més m’aporta saber la capital, la moneda, el president o la població? I de les notícies relacionades, quin criteri segueixen per relacionar-les? Em seria més útil que m’expliquessin el context de la notícia, perquè es produeixen aquelles lluites i dintre de quina situació sòcio-econòmica o polí­tica s’emmarquen, però això moltes vegades no passa.

A vegades aquest suplement d’informació no es més que un miratge, perquè el que s’està donant no és una informació realment útil, és soroll informatiu que dóna la sensació de profunditat, d’estudi.

Tampoc aporten gran cosa a la qualitat de la informació els blogs dels lectors o els comentaris a cada notícia (només cal mirar per sobre els comentaris de les noticies per observar el -normalment- baix nivell de les converses -per no dir picabaralles- que s’estableixen).

Quan aprofitaran els mitjans digitals tot el seu potencial i deixaran de ser versions multimèdia del diari de paper, per convertir-se en una porta d’entrada a un món d’informació enllaçada? Quan aprendran els periodistes (o els seus caps) a usar la capacitat informativa i d’opinió de la xarxa per augmentar la nostra confiança en el seu diari, quan perdran la por a enllaçar externament per donar més informació?