Com sempre que es desvetllen els misteris, la solució sembla òbvia: perquè s’havia d’embolicar Google amb històries de hardware que no li van directament? Perquè havia de competir en un mercat que no és el seu?

Ben mirat, la solució escollida és més pràctica, elegant i congruent amb la línia de l’empresa. Google es basa en la cerca, en la xarxa, en la relació entre la informació i les persones i ara ja també entre les persones, potencia tot això, ho facilita i en treu rendiment. Google proporciona una experiència suau en xarxa, una potenciació de les capacitats pròpies explotant les dades, facilitant-hi l’accés.

Apple, en canvi, té un altre mercat. Apple no treballa cap a la xarxa. Sí, és clar que proporciona eines per treballar a la xarxa (correu, navegador, etc…), però no treballa la xarxa. Apple es centra en la experiència de l’usuari individual, de la persona, en la interfície home-màquina, i això val per tots els aparells que ven: imacs, ibooks, iphones, ipods, itouchs, i-el-que-sigui.

Per tant, si tots dos tenen objectius diferents, perquè havien de trobar-se? Perquè havia d’entrar Google en un negoci que no és el seu? Per res. És més, potser ens trobarem que la solució d’un potenciarà el producte de l’altre: No serà més còmode usar les possibiltats que doni la plataforma de Google en un telèfon que ens permeti una visualització i una interfície còmodes com l’iPhone que en un mòbil amb una petita pantalla i unes fonts escasses? No son solucions excloents, ni complementàries. Són solucions que poden coincidir.

Elemental, estimat Watson.


Comments:

bitsenbloc » Blog Archive » Enllaí§os del.icio.sos - Nov 6, 2007

[…] El gPhone que no serà - Crec que en manel ha fet el millor comentari que he llegit sobre el Gphone. […]

Manel - Nov 5, 2007

:·)

pqs - Nov 5, 2007

Crec que és el millor anàlisi que he llegit sobre el tema. pere