Pregunta ràpida: serveixen les mesures de reducció d’emissions que s’apliquen al transport (, cotxes, camions, propostes per vaixells) per reduir realment les emissions? O només les posposen?

El fet que estalviem combustible i que els motors siguin més eficients ens permeten no emetre ara més contaminació a l’atmosfera i, d’altra banda, allarguen la vida dels combustibles fòssils. Sabent com som, això només fa que es posposin aquestes emissions, perquè la base és la mateixa, només que millorada.

Només un canvi total de les fonts d’energia farà que realment es redueixin les emissions, sigui quin sigui el transport: terra, mar o aire.


Comments:

Manel - Jan 4, 2008

Tens raó, el que passa és que jo ho dic no tant pels mecanismes de compensació que té la natura per absorbir determinats nivells de porqueria, si no perquè no se si això pot servir a les petrolieres per allargar la vida dels seus negocis i, per tant, de les emissions: menys consum -> menys petroli gastat -> més petroli per gastar en un futur -> més possibilitat de continuar amb el negoci -> menys pressió per investigar en noves fonts d’energia, nous combustibles. Potser és ser una mica recargolat, però és allò del pensa malament i encertaràs…

dan - Jan 2, 2008

Si que serveix estalviar emissions. El que dius és cert, però no es el mateix abocar una tona de CO2 en un dia que fer-ho en un any. La natura te sistemes de compensació, de recaptació i d’equilibri. El que no pot es controlar tota la merda que aboquem de cop. Per això, mentre no es desenvolupin noves tecnologies, estalviar si que serveix.