Que Google hagi anunciat que deixa de donar suport a navegadors antics, entre els quals s’inclou l’Internet Explorer 6, hauria de fer pensar Microsoft… Aquest navegador encara és < href=“http://es.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer#Cuota_de_mercado”>usat per aproximadament un 20% dels usuaris a gener de 2010, el que no és un número menyspreable, i la decisió de Google tampoc no deixa de tenir els seus riscos.

Microsoft ja fa temps que hauria d’haver tret un patch per a l’IE6 que arreglés alguns dels principals problemes que té (seguretat, ajustament a estàndars, etc…) o bé fer que l’IE7 fos compatible amb versions anterios a Windows XP (encara hi ha un parc de W2000 prou ample), però no ho ha fet ni ho farà: a despit del que puguin dir de millorar experiències d’usuari i demés xorrades, el que interessa és tenir lligat a l’usuari: un IE7 que et lliga a Windows XP et pot obligar a canviar de Windows i actualitzar llicències, mantenir la compatibilitat enrera no suposa cap benefici econòmic.

La decisió de Google pot ser arriscada? Segurament no: quants dels usuaris de Google Docs deuen usar IE6? I els que l’usin, segurament podran instal·lar-se sense gaire problemes un Firefox o un Chrome, per citar-ne un parell (Google ja s’encarregarà de donar les alternatives que consideri), de manera que s’estalvien futurs problemes a un cost petit. Problemes, a més, no potser d’un gran cost econòmic, però que si els poden afectar a nivell de prestigi.

En aquest sentit, i malgrat les notícies sobre Google que van sortint de tant en tant, la manera de fer d’ambdues empreses continua sent molt i molt diferent: Google treballa sobre estàndars de la web, Microsoft segueix intentant escombrar la web cap a casa seva (heu provat de fer servir la versió web de l’Exchange amb un navegador no Microsoft? Sempre té moltes més utilitats en un IE que en d’altres).

Tot plegat, però, no deixa de ser un altre capítol per controlar o no perdre més quota de mercat: Google Docs/Office Live, IEs/Chrome, Google/Bing…