D’una banda, través de la xarxa es construeix, a poc a poc, una nova societat deslocalitzada, global i oberta.

De l’altra, els estats segueixen compartimentant el territori, dividint-lo, separant les seves ciutadanies de les altres per línies invisibles, aplicant un concepte de societat, poble o país propi del segle XIX quan el context està canviant, si no ho ha fet ja.

Com apropar el concepte de societat en xarxa als estats territorials? Com adaptar aquestes estructures geo-polítiques als canvis socials que han de venir?

Aquest és un dels primers reptes a vèncer: el pas d’unes estructures que lliguen societat i territori a unes de noves que puguin no relacionar-se directament amb un territori concret, amb unes fronteres ben definides.


Comments:

Manel - Feb 1, 2008

Potser si, Natxo, que la xarxa també és un lloc on aquests que tu esmentes intenten seguir amb el seu missatge, les seves provocacions i els seus crits… Però jo m’estava mirant més els diàlegs i les connexions entre diferents grups socials i persones que la red permet establir, com permet augmentar la teva xarxa social i donar-li un sentit molt més global, el que alhora t’enriqueix.

Natxo - Feb 1, 2008

Una “nova societat” deslocalitzada a on resorgixen les identitats “territorials”, a on resorgixen les religions, les guerres santes… ;)