Twitter canvia l’estrella dels favorits per un cor de m’agrada i els usuaris ens hem revolucionat… perquè no ens agrada aquest cor.

Però ens agradi o no (que no) la nova icona, el canvi no és només estètic: és un canvi de concepte que va molt més enlla…

Twitter ha substituit una eina per a l’usuari per una eina d’anàlisi de l’usuari:

  • L’estrella dels favorits era més similar (en concepte, disseny i ús) als destacats dels navegadors i era, per tant, una utilitat d’ús sobretot privat dels usuaris (tweets interessants, per llegir, per recordar…)
  • Un “m’agrada” li dóna un caràcter social, de visualització de gustos de cara als altres, de “toc” al creador, de mostra de suport que segurament farà que molts usuaris l’usin d’altra manera… o que fins i tot el comencin a usar d’una manera més similar als likes del Facebook.

Seria interessant tenir dades dels canvis d’ús derivats del canvi estètic… Twitter les tindrà (nosaltres no), i segurament en farà un bon ús (publicitari).

Twitter cada vegada vol treure més partit del coneixement que té de la seva base d’usuaris i monetitzar-la, i afegir-hi característiques socials és un pas en aquesta direcció. Però això també fa que Twitter sigui menys Twitter.

(imatge via @MarioNoyaM)


Comments:

No hi haurà gossos a Internet | Quasi un bloc - Feb 3, 2016

[…] d’una manera més subtil, per veure una marca vermella davant de l’adreça del lloc (i petits canvis estètics poden comportar canvis d’hàbits molt profunds) o, senzillament, pel factor econòmic: el certificat val uns diners, i més si es EV (acabarem […]