Avui ha arrencat 5x55 Terrassa, un interessant projecte barreja de periodisme, blog i videoblog: es tracta d’una entrevista diària a personatges de Terrassa, amb 5 preguntes per cada un d’ells, i que acabarà just en les properes eleccions.

Per als terrassencs serà interessant veure què opinen, que pensen, que ha representat i representa, què volen diverses persones per i de la seva ciutat, Terrassa.

Per tothom, també, és interessant també aquesta barreja de periodisme amb un format lleuger, amb preguntes fixades però sense demanar una resposta concreta, perquè permet conèixer més bé la persona entrevistada, sense un guió establert prèviament, i que per tant pot donar peu a respostes i punts de vista que un potser no s’espera o no hi ha pensat… Persones parlant d’altres persones del nostre voltant, sobre temes que ens afecten del nostre voltant… Usar la xarxa global per parlar de temes locals, però alhora expressant preocupacions i anhels de caire universal.

I què té a veure això amb les eleccions? Perquè fer coincidir el número d’entrevistes amb la data de votació? Pot ser una fita com qualsevol altra… però també ens pot servir saber més de la ciutat, dels seus fets, i del que se n’espera i en desitgem, i, per tant, ens pot ajudar a saber què és el que volem i el que no volem per ella. I això té un component marcadament polític, de reflexió política madura.

Està clar que encara queden molts camins per explorar: la política i el periodisme 2.0 (posem etiquetes, perquè no?) no és només els polítics i els partits usin blogs, facebooks o twitters, és també noves maneres d’entendre la participació política des de baix, sense una afiliació concreta; és també noves maneres d’informar i posar al nostre abast opinions, vivències i idees.

En definitiva: parlar en la conversa global, aportant el nostre granet de sorra.