A casa portem uns dies de navegació intensa per la xarxa buscant informació per les vacances. És un tipus d’informació que no acostumo a buscar, i per tant, estic anant a moltes pàgines per on no acostumo a passar.

Si bé de bon principi un hi posa voluntat, en passar una estona acaba cansat, però no per no trobar la informació o les dades que cerca, sino per la constant promesa d’informació que mai no trobes, per la poca qualitat de la informació o per la repetitivitat de les mateixes dades. Saltes de pàgina en pàgina i per tot arreu et donen les mateixes quatre dades i dues fotos, emmarcades amb un color o amb un altre. Per això calen tantes pàgines, tant auto-bombo de portal d’això o d’allò?

I si això ja cansa, el no va més ja és quan et trobes que vas a parar a una pàgina que no sembla tenir res a veure amb el que busques. T’hi fixes una mica més, i veus que la pàgina té un extrany espai en blanc al final. Passes el cursor per sobre, seleccionat, i voilà! Ja tenim un dels trucs més rastrers, bruts, i penalitzats pels buscadors per aconseguir visites: posar text amb el mateix color que el fons, de manera que no sigui visible.

La mostra:

Casas rurales casa rural turismo rural Casa Ballabriga en Buera provincia de Huesca

La pàgina on he trobat aquesta perla es www.ocioteca.com (com comprendreu, passo d’enllaçar-la, no sigui que rebin ni que sigui de rebot alguna visita procedent d’aqui).

Quina llàstima que no hi hagi manera d’influir negativament al pagerank, quan un troba coses d’aquestes.