A Cosas de la Diplomacia han començat una campanya per tal que el Govern espanyol signi un conveni contra les bombes de dispersió.

Les bombes de dispersió són un tipus de bombes que no contenen un únic explosiu, sinó que es subdivideixen en moltes bombes petites per augmentar així el radi d’acció (de mort) de la bomba. El problema és que moltes d’aquestes bombes, igual que passa en les mines, fallen, i queden enterrades o penjades dels arbres (a diferència de les mines, a més, el simple moviment del vent les pot fer explotar). En zones de conflicte bèl·lic on s’han usat, segueixen matant i ferint civils durant molt de temps.

Tal i com expliquen a la pàgina de la campanya, és molt fàcil col·laborar: només cal enviar un correu als portant-veus dels diferents grups del Congrés. A la pròpia pàgina hi trobareu els correus i una carta tipus per enviar, si és que no la voleu redactar vosaltres mateixos (si voleu enviar la carta als diputats dels grups catalans en català, he fet una traducció: copieu-la directament al text del missatge i envieu missatges).