Escoltant la ràdio aquesta tarda, sento com en la roda de premsa posterior al Consell Executiu un periodista li demana a en Joaquim Nadal si considerava que la inversió feta pel Govern al blog del president era encertada (potser aquest no era el terme emprat, parlo ara de memòria) [1].

En Nadal ha comentat que el fet que el President tingués un blog era la cosa més normal del món, i que estava dintre de la polí­tica del Govern d’afavorir les noves tecnologies i oferir canals de comunicació als ciutadans, i que l’ús que se n’ha fet ha vingut donat per les circumstàncies (es referia potser al fet de tenir molta feina i no poder publicar articles?)

Estic d’acord en que el fet que el President tingui un blog és (hauria de ser) una cosa normal, i que és també una manera d’arribar molt directament a ell. I no demanaria explicacions de l’ús o de si era una decisió encertada de no ser pel cost del blog, tenint en compte que hi ha solucions molt, moltí­ssim més barates, igual o més efectives i que podrien haver fet (simbòlicament) molt més per la polí­tica del Govern, com emprar solucions ja existents, de software lliure i fàcilment adaptables.

En fi, fa uns dies ja ho vaig comentar: sembla ben bé allò del “burro grande, ande o no ande”, i si en el capí­tol que toqui dels pressupostos hi hem d’assignar 21.000 euros al blog, així­ es veurà que s’ha fet feina.

Llàstima, perquè és una oportunitat perduda, no només d’estalviar uns calerons i dedicar-los a d’altres coses i de fer una acció simbòlica vers el software lliure i l’impuls que diu que li ha de donar l’administració.

Al meu parer, ha estat un intent d’apropar-se a un món nou sense acabar-lo d’entendre: el blog no tindrà èxit per ser de qui és, sino si explica coses, si aporta continguts. Si es limita a fer expressions més o menys buides o més o menys a tò amb el que es diu oficialment, no aporta gran cosa. I que consti que no crec que sigui fàcil fer-ho.

[1] La pregunta venia donada per una notícia apareguda a El Punt on s’esmenta el cost del blog (21.000 euros) i l’ús (visites/posts) fet.