D’un temps ençà vinc observant serveis com twitter, mugshot o feevy, demanant-me si seran útils per mi, per l’ús que jo faig de la xarxa (ja vaig dir en el seu moment que jo no acabo de ser del tot un usuari 2.0, perquè no faig servir la majoria d’aquests serveis).

M’agrada participar a la conversa global amb aquest bloc, fer sentir la meva veu i dir quelcom a qui ho vulgui escoltar, m’agrada escoltar d’altres que tinguin també alguna cosa a dir i enriquir-me, i comparteixo allò que trobo interessant, via Google Reader o amb del.icio.us (complemento la informació, recomano). Amb això n’hi ha prou per saber com sóc i què penso, que és el que interessa.

Res més, però: La resta de coses són meves, són privades, no em cal establir un perfil digital de tot allò que faig. Estic d’acord amb en Pere que no cal exposar les nostres vides.

I no és només això:

Vull saber què dic i dir-ho en un lloc concret, però no em cal seguir tots els passos digitals dels meus amics ni que ells segueixin els meus, no em cal estar pendent cada minut de si algú fa un comentari a twitter o afegeix alguna cosa al seu del.icio.us o puja unes fotos, saturar les meves suscripcions amb un excés d’informació, o estar pendent de missatges de mòbil; quan jo vulgui, aniré a buscar-ho.

La disponibilitat on-line, el estar pendent de converses ràpides o del total d’informació que es pugui produir, la hiperconnexió, em treu temps i em distreu, m’allunya del meu món fí­sic. La vida a la xarxa ha de complementar, no ha de dirigir.


Comments:

pqs - Apr 6, 2007

En aquest sentit crec que és interessant Lijit, l’objectiu del qual, en teoria, és permetre cercar informació a la teva xarxa. És a dir, no cal rebre en tot moment info del que diuen els teus amics, però si que va bé tenir un Google Co-op amb tot el que han dit els meus amics, ja que tinc més confiança en ells que en qualsevol altre blocaire anònim. de totes formes, crec que lijit s’ha desenfocat una mica.

Manel - Apr 6, 2007

Si, el concepte de Lijit és interessant i se suposa que dóna un valor afegit a les teves cerques perquè et destaca allò que algú conegut per tú ha trobat interessant… íšltimament, però, trobo que em dóna resultats en les cerques que no trobo gaire relacionats amb allò que jo estic buscant. És aquest el desenfoc de què parles?