Intentar buidar els acampats a la Plaça Catalunya perquè no hi hagi perill de cara a les celebracions del Barça dissabte no s’aguanta per enlloc. I quan s’ha fet de la manera que s’ha fet, les raons fluixes es transformen en excuses de mal pagador. Hi havia (hi ha) d’altres maneres d’evitar problemes dissabte, separar els dos grups (si cal), i treure de la plaça materials perillosos com bombones. Segur.

Sembla que el govern dels millors no acaba d’encarar les coses tant bé com volien.

Desallotgem de males maneres la Plaça per netejar-la. Mala solució, excusa pitjor i mal calculada la reacció. Retallades al sector sanitari, no hi cèntims. No ho dubtem. Però tampoc no val l’excusa de que si els de Madrid ens passessin només el 5% del que ens deuen, ja no caldria retallar tant. Pilotes fora. Després tocarà també l’educació, pujar alguna taxa…

Però seguirem tenint peatges a l’ombra per les grans constructores (que surten caríssims i paguem entre tots, no només els usuaris directes), infrastructures no directament sol·licitades (això és, aeroports i estacions com aposta de futur, carreteres públiques al costat d’autopistes de peatge, per exemple), entitats financeres amb ajuda, compensacions a grans empreses que es deslocalitzen si no hi ha contraprestacions? Seguirem tenint mesures que no afavoreixin el traspàs a un sistema energètic més distribuït (vendre energia autoproduida a la xarxa), o seguirem amb un model encara centralitzat de grans centrals generadores i grans xarxes de distribució (parcs eòlics i solars de gran inversió), només assumible pel gran capital?

Assumiran també l’intent de recuperar tot el crèdit perdut de la classe política? Faran neteja, es deixaran de lluites caïnites i seran constructius? Ningú no espera una vareta màgica que resolgui els problemes d’avui per demà, però ens agradaria poder esperar un canvi en aquesta direcció. De tothom: dels millors i dels normals.