Ja ha arribat l’iphone aqui, i ara tothom es dedica a parlar-ne i a cantar-ne les delícies, explicar-ne meravelles, fer reportatges i anàlisi variades…

D’acord que l’aparellet està bé, però tant bé com perquè tothom hi hagi d’anar al darrere i ser el primer en informar i donar dades? Que no hi ha més coses, que no passa res més? Un acaba creient que els d’Apple son uns mags amb això de la publicitat: tothom els fa la campanya gratuïta.

La culpa, però, no la té l’iPhone: qui decideix les notícies principals, els temes d’interès? La multiplicitat de mitjans d’informació no dóna més pluralitat, senzillament fa que es repeteixin les mateixes coses fins al cansament: tots tenen en mira el fet de vendre tants exemplars com sigui possible, tenir la major audiència o el major nombre de visites… davant d’aquesta diversitat de criteris, la única víctima és la informació, perquè tothom acaba parlant del que creu que pot interessar més al públic.

Però quin públic? Aquell que no té mes remei que empassar-se el que els mitjans tradicionals els serveixen?

Ja és hora que també els mitjans d’informació estiguin també en xarxa (i no només a la xarxa), de manera que poguem prioritzar les notícies en funció dels nostres interessos, i no del que algú (desconegut) creu o decideix que és el més important.


Comments:

Arnau Fuentes - Jul 5, 2008

Ui. Segons el portaveu del Consejo General del Poder Judicial, això que comentes és un delicte, no se si terrorisme, però el senyor ho va deixar anar i es va quedar tan ample…

Manel - Jul 0, 2008

Bfff, això és que deu pensar que no som suficientment intel·ligents com per formar-nos una opinió per nosaltres mateixos, que més val donar-nos ho tot mastegat i filtrat. És el “tot per al poble, però sense el poble” de la I·lustració, però en un context totalment diferent. Que qui-sigui ens agafi confessats.