Des de fa uns dies, he anat llegint sobre Flock, un nou navegador basat en el codi del Mozilla (i que per tant té tots els avantatges d’aquest), però que posa més èmfasi en aspectes o serveis més “socials” o comunitaris de la xarxa, com ara:

  • Permet postejar directament a un blog
  • Accés directe a comptes de Flickr
  • Compartició dels favorits: permet publicar directament les adreçes d’interès al compte propi de del.icio.us, o importar les que ja tinguis allà

També presenta altres característiques, per exemple, la presentació de les pàgines visitades que coincideixin amb allò que entrem a la caixa de cerca, o el shelf, un lloc on anar deixant troços de pàgines que ens semblin interessants (com una mena de porta-retalls múltiple), i que a més va lligat amb l’editor de blogs…

M’he baixat la 0.4.9, que l’acaben de publicar, i me l’he instal.lada. L’he provada una miqueta, i, en un no-res, m’ha reconegut el weblog i les últimes entrades en ell publicades, no m’he atrevit encara amb els favorits i del.icio.us, i en quant a la cerca, pestanyes, temes i extensions… bé, és com un Firefox però pensat per fer comunitat a més de navegar. En un plis-plas m’he instal.lat la Web Developer Toolbar i la extensió de Gmail.

I… jo ja no sé si era suggestió, però, per postres, m’ha semblat més ràpid que el Firefox.

Resumint, un Firefox que fa un pas més enllà i no es limita a noves maneres de presentar pàgines web i donar serveis “aïllats”, sino que dóna directament eines per crear comunitat (sia flickr, del.icio.us, o la possibilitat de postejar directament des del navegador cap a diferents motors o serveis de weblogs). Cal no perdre-li la pista.