Els que tenim nens i usem Linux sembla que estiguem condemnats a posar-los-hi només jocs que trobem a la web, com a mí­nim, això és el que pensava jo.

Fins ara, només tenia instal·lats els jocs i les utilitats educatives dels paquets kdegames i kdeedu, però això no era gaire atractiu per una nena de P4. Fa un parell de dies, a partir d’un apunt d’en Ricardo Galli i els comentaris desats, vaig descobrir el món dels jocs per nens en GNU/Linux: fantàstic!

Per nens petits, instal·lant un parell de paquets es guanyen un munt de recursos: gcompris i childsplay tenen molts jocs (educatius, a més), vistosos i engrescadors per la canalla.

També vaig instalar el tuxpaint, i la meva filla ja s’ha passat unes bones estones fent dibuixos.

La distribució que tinc instal·lada és una Kubuntu 6.06 LTS Dapper Drake, i no vaig haver de modificar res del sources.list per instal·lar els paquets, amb quatre comandes, tot en marxa:

apt-get install childsplay apt-get install childsplay-plugins apt-get install childsplay-alphabet-sounds-ca apt-get install gcompris apt-get install tuxpaint

(en el cas del childsplay, vaig instal·lar dos paquets més, el primer per tenir més jocs i utilitats, i el segon pels sons en català)

Aquests són paquets pensats per nens petits, que comencen a usar l’ordinador i que aprenen tot just a llegir i matemàtiques bàsiques, però també n’hi ha per més ganàpies. Tot fent una cerca de paquets per games, es troben coses:

apt-cache search games

A la web també hi ha recursos interessants, els que jo conec son:

Si en coneixeu més, feu-m’ho saber, si us plau!