Es ben veritat que a l’Aznar se li pot aplicar allò de que cada vegada que obre la boca, puja el pa.

Les últimes declaracions sobre la conquesta d’Espanya per part dels musulmans i la guerra en la que, segons ell ens trobem, demostren, a banda d’una escandalosa deficiència en història, una malaltissa mania persecutorio-culpabilitzadora cap a tot allò que soni a Islam o musulmà (1).

Si el primer punt ja és bastant greu, tenint en compte els càrrecs que ha ocupat aquest senyor (tot i que podria ajudar a explicar algunes coses, segons quins tics polítics i fixacions), el segon és realment preocupant.

Aquestes declaracions islamofòbiques, despreciatives, incitadores al conflicte i totalment indocumentades, dignes que qualsevol xenòfob de tercera categòria amb pocs estudis, que tergiversen intencionadament la història i que demostren l’adhesió d’Aznar a la teoría del xoc de civilitzacions (no la Huntington, és clar, sino la dels croats), no fan si no posar més pals a les rodes de l’enteniment entre diferents visions del món.

La qüestió, però, no rau només en com un personatge com aquest és capaç de fer declaracions d’aquest tipus, sino quins interessos pot haver-hi darrere la difusió de les mateixes. S’entén que a Espanya tinguin cert ressò, donat el càrrec que va ocupar, i espero que a la resta del món passin desapercebudes o siguin directament ignorades.

És clar que Aznar sembla cada vegada més una caricatura escorada a la dreta de si mateix, però cal no oblidar que, vist des de l’exterior, és l’ex-president d’un pais occidental el que està dient aquestes burrades.

Ningú té prou sentit de la decència per fer-li veure a aquest senyor que no té un gran dò de paraula, per dir-ho suaument?

(1) tot adobat, a més, amb un pèl de megalomanía? Aznar comenta que “ningún musulmán me ha pedido perdón por ocupar España durante 8 siglos”


Comments:

potaje.net - Sep 0, 2006

Per a aquells que els interessi escoltar la conferència de José María Aznar en l’obertura del seminari “Amenaces Globals i Estructures Atlàntiques”, en el Institut Hudson. En l’article “Aznar el Templario” he adjuntat els audios (en mp3 i ogg) i els he dividit en tres parts: discurs, presentació i cicle de preguntes i intervencions.

Manel - Sep 5, 2006

Gràcies per la nota, potaje. Sempre va bé tenir a mà una font per comprovar allò del que parlem.

Joan Rovira - Oct 5, 2006

Hauré de refrescar el meu rovellat anglès per escoltar la magna conferència. I refrescar velles imatges. Per exemple, les de la classe presidida pel retrat del Generalísimo i una creu on em parlaven de les heroiques gestes dels Reis Catòlics… I aquell himne vibrant, “De Isabel y Fernando, el espíritu impera…”. Hi ha gent que encara viu en plena reconquesta i pensa que els musulmans són els únics que no han trencat amb el món medieval…