A les notícies de la BBC trobo un article que parla de com ha canviat l’ús dels ordinadors del 98 cap aquí (l’article té de base la notícia que Microsoft ha deixat de donar suport pel Windows 98) .

En contra del que podria pensar-se, l’article no fa èmfasi en els canvis de maquinari, els portàtils, wifi o la evolució de la tecnología en si mateixa, sino en l’ús que se’n fa, en el canvi de concepte: el pas d’un nou mitjà que s’imaginava unidireccional en un de multidireccional. Hi ha un parell de paràgrafs que resumeixen, de manera molt encertada, el canvi d’aquests anys:

This vision of content “pushed” to users is one that has not been fulfilled - at least not entirely. “Push” has some parallels with RSS with one big difference. RSS is all about you choosing what you want to see rather than have it “pushed” to you whether you want it or not.

And perhaps this reveals the big difference between the visions of 1998 and the reality of today. Back then big players thought they would be in control of the net and dispense it to users.

El gran canvi ha estat el canvi de rols, l’apropiació del mitjà per la gent, l’activitat en front de la passivitat, la construcció de continguts per part de tothom.

Que segueixi així.