He estat provant uns quants lectors de fils rss últimament, perquè no estava content amb els que he usat fins ara: trobo que anar repassant font per font és avorrit i cansat, i el comptador d’articles pendents el tinc com una espasa de Damocles al damunt, no m’interessa, tampoc no faig servir les capacitats socials ni vull que d’altres puguin saber què llegeixo i, per acabar, vull que sigui tant independent com sigui possible d’un sistema operatiu i sigui fàcil d’instal·lar.

En un article anterior comentava feedly, snowl i trawlr: el primer i el tercer, com en Pere Quintana apuntava, depenen de tercers i, per tant, les meves dades estan en casa d’algú altre, un punt menys per la privacitat. Tot i que he estat treballant bastant amb trawlr, aquest punt no m’agradava i, per postres, estic trobant que té problemes d’actualització de les fonts. Llàstima, perquè era un bon candidat. Feedly és una extensió de Google Reader per Firefox, i ja fa temps que vaig deixar Google Reader, i snowl és una versió molt primerenca i que apunta molt més enllà d’un “simple” lector de feeds.

He provat també Liferea, Blogbridge i RssOwl, i tenen una interfície massa clàssica (com akregator o els canals rss al thunderbird, si voleu). Blogbridge podria arribar a tenir una vista d’actualitzats a partir dels “clever feeds”, però és ferragós de muntar i lent d’arrencada.

D’aqui he passat al sage, sage-too i brief, plugins de lectura de rss del firefox. La idea de visualització dels dos primers ja s’assembla a la que vull, però ha de ser font a font, i el tercer no em permet una visió parcial dels articles per saber si m’interessen: o títol o tot l’article (massa poca informació o navegació ferragosa).

Ja no em queden gaire opcions, doncs.

Cercant una mica més, torno a trobar-me amb Flock, un navegador orientat a comunitat basat en Firefox i que ja havia usat fa algun temps. Sorpresa! Té un lector de fonts incorporat que presenta les dades per ordre cronològic, les pots veure totes, una a una o per carpetes, en una o dues columnes i només el títol, un resum o bé tot el text.

Si a això li afegim la integració amb d’altres serveis com twitter i del.icio.us, ho tinc tot en un. Té a més una vista (My World) que es pot posar com pàgina per defecte on es poden veure alguns canals, com els feeds preferits (surten els últims actualitzats) o els amics (per exemple, els contactes de twitter i els seu estat).

L’anirem provant durant alguns dies…


Comments:

Manel - Aug 5, 2008

Pere, Ho he vist també al teu bloc. Ja me l’he instalada i li faré un cop d’ull, però aquests dies estic una mica desconnectat ;·) En seguim parlant.

pqs - Aug 4, 2008

Mira aquesta nova extensió per a Firefox! Pot ser és la solució als nostres problemes http://www.toolness.com/wp/?p=158 Es subscriu de manera automàtica a les rss de les pàgines que més visites i després et mostra un riu dels seus continguts quan obres una nova pestanya.

Manel - Aug 1, 2008

Pere, De moment estic fent-lo anar aquests últims dies, i n’estic prou content: El trobo agradable a la vista i fàcil d’usar, i fins ara no havia caigut en els avantatges d’un lector off-line quan no tens xarxa.

pqs - Aug 6, 2008

Estarem atents a les teves evolucions.

Firefox Quantum, accelerant el sistema – Quasi un bloc - Dec 6, 2017

[…] o un fork del Firefox que m’agradés tant i que em donés tantes expectatives va ser amb Flock, i d’això ja fa uns quants anys…) Aquesta és, però, només la part visible (que no […]