A la ràdio diuen que avui és l’hora del planeta, i que la edició passada, al 2009, hi van participar uns mil milions de persones, una sisena part de la població mundial.

Com a números no està malament, però suposo que quan diuen 1000 milions de persones es refereixen no a individuals, si no al conjunt d’habitants de les ciutats i països que van declarar sumar-se a la iniciativa… que no està malament, però és un pèl enganyós.

Igual que parlar d’una sisena part de la població mundial: d’aquesta població mundial, quin tant per cent té accés a llum? I quin tant per cent voldria poder tenir el luxe de poder-se afegir a aquesta iniciativa? Potser voldrien unir-se a la iniciativa de, senzillament, tenir llum.

Son uns arguments una mica demagògics els que exposo? Pot ser sí. Però de vegades ens oblidem que més enllà de la nostra gàbia d’or hi ha gent amb unes condicions molt diferents, que iniciatives suposadament mundials estan dirigides a la part rica de la població mundial, no a tots. I si no que li demanin a la gent de les barraques de Mumbai si els importa que apaguin, si és el cas, el Taj Mahal avui.