Seran les empreses com Google o Apple els nous mitjancers del món digital?

Versvs ens explica molt bé l’estratègia de tots dos de, amb l’excusa de l’experiència d’usuari, o donar més representativitat a les pàgines, o millor la usabilitat o similar, posicionar els seus navegadors com el centre de referència per accedir a la web.

Imatge de SocialTimes.com Els antics portals que pretenien ser el centre d’entrada a la xarxa, i que eren grans maremàgnums de coses diferents van donar pas a portals personalitzats de les empreses (recordeu iGoogle?) i ara, amb l’adveniment de les xarxes socials i el tros de pastís que s’estan menjant, els fabricants atacant posant una capa més al davant: el propi navegador (que no per casualitat és l’únic que, realment, sap tot el que fem a la xarxa).

Així, amagant les URL, els navegadors marca-de-la-casa i, per tant, els seus sistemes de cerca es converteixen en el mitjancer imprescindible per arribar a les planes que ens volem, perquè no sabrem (podrem?) fer-ho d’una altra manera.

Vulguis que no, la web s’aplana: tot seran pàgines d’aterrada dels resultats d’un cercador, i el que no trobis en un cercador serà com si no existís. Si ens deixem convèncer ja no només pasturarem en jardins de dades, sinó que fins i tot ignorarem la potència de la web.