Blog Action Day Logo Tinc la sensació que en temes d’ecologia, últimament els arbres no ens deixen veure el bosc.

Des del moment en que tot allò ecològic ha passat ha ser un argument més per vendre, el tema perilla, es banalitza, entra en un sistema dins del qual pot desaparèixer o perdre el seu sentit.

Ara ja ens podem comprar cotxes ecològics, o bé fins i tot comprar cotxes que “compren” els seus drets d’emissió plantant arbres a canvi, tenir cases amb jardí­ no és problema si usem una gespa ecològica, no passa res si ens deixem alguna bombeta encesa perquè és de baix consum…

Però això no son més que façanes per ocultar el problema real: el problema no es resol amb un cotxe ecològic o amb la gespa de casa ecològica, o separant la brossa. Ja està bé, fer-ho, però cal anar més enllà: no es posa en dubte el model de societat en el que estem, el nostre consum de recursos: no podem seguir carregant-nos el territori amb un urbanisme expansiu per més verds que siguin els cotxes o arbres que plantem, no podem generar tanta brossa per més que la separem i reciclem en part després, no podem gastar tanta aigua encara que després la depurem.

No ens podem quedar només parlant del canvi climàtic, és només la punta de l’iceberg.


Comments:

pqs - Oct 2, 2007

Un dia hauré de tractar a TemaTerra.info això de plantar arbres a canvi de contaminar.

Manel - Oct 2, 2007

Tu ets l’expert, però a mi em sona una mica a enganyifa. Jo estic més per la prevenció que per haver d’arreglar després el mal fet. De tota manera, serà interessant quan ho tractis.