Google ha fet canvis a la interfície del Google Reader, tal i com va prometre: millores de presentació, en la línia de tots els seus productes i uns petits canvis en les opcions de compartició; petits canvis que d’un cop esborren les opciones de compartició antigues i ho centralitzen tot en Google+.

No ho trobo malament: conceptualment és molt més senzill: tens la llista de feeds, els que has marcat com més interessants i els trends, i no cal més. Per qualsevol “cosa” social, a G+. I punt. Però també m’agrada perquè han mantingut la possibilitat d’enviar l’article per correu: puc tenir la meva xarxa social “pública” amb Google+, i alhora també puc seguir mantenint al dia d’altres persones fora de la meva xarxa pública dels articles que jo consideri importants. Em faciliten un camí, però no em tanquen d’altres.

És clar que aquestes dues opcions no s’han deixat a la lleugera: totes dues permeten, en conjunt, que Google segueixi sabent com és el meu graf social: el que publico a G+ i el que tinc amb el correu.

Sigui com sigui, m’agraden els canvis introduïts: simplifiquen la interfície, l’ajusten a allò que es pot fer, i no es perden eines útils ni s’introdueixen opcions complicades. Tot és allà, però només quan ho necessites.


Comments:

albir - Nov 5, 2011

uep, hi estic força d’acord, però em costa molt acostumar-m’hi. L’altre dia vaig provar el nou disseny del gmail i el caig haver de tirar endarrera perque les barres de scroll em confonien. La de mes a la dreta de la finstra em movia els contactes del xat i no dels correus, que quedava mes endins. Els vaig enviar un comentari i tot, suposo qeu d’aqui unes setmanes ja no notarem cap canvi i ens oblidarem de com era abans. salut

Manel - Nov 5, 2011

Com que som de costums, de vegades ens costa adaptar-nos als canvis… però si el canvi està ben fet i realment millora el que hi havia, després encara acabes demanant-te com és que no es va fer abans… És estrany el comportament que comentes, a mi no m’ha passat: podria ser perquè potser tenies el focus als contactes i en canvi movies amb rodeta? Ep, aventuro. De tota manera, el canvi gros estarà en la nova manera de distribuir la informació i com tot queda centralitzat sota un mateix compte: el canvi no és tan evident i, en canvi, és molt més profund…