Gran part del dia laboral d’avui he estat consultant pàgines i correus, enviant correus, retocant documents i posant informació a wikis interns, em fa l’efecte d’haver generat informació, ara queda esperar a rebre les respostes de tota aquesta feina.

La qüestió és que la gestió de la informació, la pròpia i la forana, ocupa una part important del temps, i, a vegades (moltes, masses), impel·lits pel dia a dia, no ordenem les idees, no deixem el que hem produit i reflexionem sobre allò que hem fet.

En canvi, dedicar una estona a ordenar allò que hem fet, a documentar-ho i a comunicar als altres part de la nostra feina (el que els interessi saber, no cal fer spam), ajuda a millorar tant la feina pròpia com la de l’equip, per allò de que t’adones de tot el que has fet (ho has deixat de fer).

Ja fa temps que a la feina uso un blog de consum propi a mode de dietari, de registre de tasques fetes, i és extremament útil a l’hora de reconstruir setmanes de treball o feines. I més, quan aquest blog està integrat amb un wiki on deso informació personal, idees sobre projectes, i informació sobre reunions, tot etiquetat amb els mateixos criteris i en un sol lloc. Cercar posteriorment informació i valorar la evolució de les tasques o buscar alguna idea perduda no costa res: només un troç de final de dia i uns milisegons de CPU.


Comments:

Marinetix - Jun 3, 2008

Ai, si sempre fos tan fàcil trobar “un troí§ de final de dia”, com dius tu! Els finals de dia solen ser esprints contra-rellotge que ens impedeixen aturar-nos a pensar què hem fet i què més volem fer. Així­ anem!! ;-)

Manel - Jun 3, 2008

Si que costa, Marina, si. No tots els dies escric allò que he fet, o a vegades ho escric al dia segí¼ent, però el que més costa no és tant trobar el forat com agafar el costum d’anar apuntant el que fas, ni que sigui de manera curta. Jo intento fer-ho quan tinc una estona (pel blog) o quan surto d’una reunió o m’encarreguen noves tasques…