Des de fa un temps que tenia instal.lat OpenOffice 2.0 a l’ordinador de casa, bé, no ben bé la 2.0, sino la versió beta que encara trobava als repositoris d’Ubuntu amb l’apt-get.

I estava una mica fregit perquè cada vegada que intentava obrir un odt creat amb OpenOffice 2.0 (de veritat, no beta) a Windows (a la feina, per exemple), petava.

L’altre dia em vaig baixar directament els binaris des de can OpenOffice, però al desempaquetar-los em trobo amb la sorpresa que tots els paquets són rpm, cap .deb (excepte el de integració amb el menú, però si no puc instal.lar el programa…)

Avui, però, via RoboGeek, em trobo com instal.lar-los:

Es tracta d’usar la comanda alien per instal.lar paquets d’altres distribucions (o sia, d’altres tipus que no siguin .deb)

Tant senzill com instal.lar els paquets:

manel@cronos:~/OO$ alien -i -k RPMS/*.i586.rpm

Miro que s’hagin instal.lat:

manel@cronos:~/OO$ dpkg --get-selections | grep openoffice | wc 48 96 1640

I, finalment, actualitzar els menús de la meva Kubuntu:

manel@cronos:~/OO$ cd desktop-integration manel@cronos:~/OO$ dpkg -i openoffice.org-debian-menus_2.0.1-1_all.deb

I ja está. Ja tinc funcionant OpenOffice 2.0 (de veritat, no beta) al meu sistema. Ja puc obrir odt sense cap tipus de problema, ni es penja, ni res.

Buf! És que era una murga que cada vegada que obries un fitxer petés el programa…

Nota: Potser, en comptes de fer tot això, era només qüestió de canviar el sources.list cap a algun lloc on hi hagués alguna versió actualitzada, però no sé si hi és.