Cada cert temps, corre per la xarxa el rumor que Google farà  un sistema operatiu propi, que és el usa internament i que l’alliberarà …

Res més lluny de la realitat. A despit del que es pugui usar internament a Google, hi ha unes quantes raons que mostren perquè no acabarà  havent-ne cap:

  • Google ha de provar les seves aplicacions sobre les diferents plataformes existents al mercat, tancar-se en un SO propi seria tancar-se portes de mercat.
  • Quin profit Google de barallar-se amb drivers i hardware? El seu camp són les dades, la informació i les accions dels usuaris, la xarxa social i les relacions, i no la electrònica
  • Per Google, l’ecosistema és la xarxa, no les màquines. Aixíí, amb qui s’ha d’entendre son els navegadors, no amb els sistemes operatius que els suporten.

O, dit d’una altra manera, perquè complicar-se la vida amb problemes de hardware, controladores, instal·lacions i demés quan el que ens interessa són les dades?

Canviem d’escenari: oblidem per un moment els ordinadors, les màquines físiques, i transportem les dades i aplicacions de l’usuari a la xarxa: posem a disposició d’ell eines on-line per treballar. Si a tot això hi podem afegir tants notificadors, plugins, barres de cerca, applets d’escriptori i d’altres com puguem, ja tenim tota una interfície orientada a la xarxa, orientada a les dades i a l’usuari. Si a més donem aplicacions per treballar (documents, mapes, xarxes socials, cerca, correu, xat…) ja tenim l’entorn habitual de l’usuari, no?

Per Google, el seu sistema operatiu ja existeix: digueu-li Firefox, Flox, Safari, Konqueror, Opera, Internet Explorer o qualsevol altre que us pogueu trobar o useu…

(No deixa de ser curiós que a qui més bé sembla escaure-li el moto de Sun (“The network is the computer”) és a la pròpia Google.)


Comments:

Recent Links Tagged With “googleos” - JabberTags - Oct 0, 2008

[…] public links » googleos Perquè no existirà GoogleOS Saved by breathingrocks on Fri 17-10-2008 gOS, google command line, and google Linux Saved by […]