There has always been politics. Some of us love its primal intricacy and elegance. But politics without moral content becomes an exercise in competing cynicisms, with progress an occasional, almost accidental, consequence.

Joe Klein: Missed Chance on Immigration, Time Magazine

Efectivament, política sense moralitat, sense tenir en compte la societat que la defineix i el que n’espera d’ella, es converteix en un joc de contrapesos i forces buit, en la versió intelectual per veure qui pot més; en oportunitats perdudes i empetitiment intel·lectual dels escollits i dels que escullen.


Comments:

Manel - Oct 4, 2014

Efectivament, Santi, no s’ha de confondre política i polítics. Però la política sense polítics també pot corrompre’s: el que cal és una política, sigui qui sigui que la faci, que no es plegui a interessos particulars o es torni endogàmica. Per a això, la informació i el control son bàsics. I la educació i el compromís de tothom també.

Santi Casas - Oct 3, 2014

Amic, primer no s’ha de confondre política amb politics. Hi ha política sense politics. Segon, jo no vull polítics “moralment” acceptables. Vull polítics que no facin de la política la seva professió, per tant, que estiguin en política temporalment i sobre els que tinguem tota la informació i control. Amb això, em conformo.