Rellegint “La connexió còsmica”, de Carl Sagan, em trobo amb la escala Kardashev, una categorització (tipus I, II i III) de possibles civilitzacions extraterrestres en funció del seu ús de la energia.

Sagan explica que una civilització de tipus I seria capaç d’usar, per a propòsits només de comunicació l’equivalent de tota la producció energètica del planeta Terra, energia que ara s’usa també per generar calefacció, electricitat, transports, etc. (quan va fer el càlcul, al 1973, Sagan va calcular que la Terra es podria classificar com una civilització de tipus 0,7).

Suposo que, quan pensaven en aquesta classificació i en el concepte de comunicació deuríen teniren ment una imatge del volum d’energia necessari, de l’espai radioelèctric ocupat per aquestes emissions, de la potència de les mateixes… és a dir, conceptes més aviat físics, tècnics.

Però si ens mirem el contingut d’aquestes ones, si les desxifrem i les transformem en imatges i àudio, segons que veus/llegeixes/escoltes no pots pensar altra cosa que quin malbaratament d’energia!


Comments:

Red Crow - May 3, 2007

a partir d’ara treballaras amb el monitor apagat, es una nova manera d’estalviar energia… ;-) quina tonteria acabo d’escriure… be, enredorta’t… www.ce…. .com salutacions.