Després d’una mica més de vuit anys escrivint aqui (i més de nou des d’un antic) és moment de renovar el blog.

El nou disseny és més lleuger i més centrat en cada un dels textos, en el contingut, perquè aquesta és la idea original d’un blog: la conversa i l’intercanvi d’opinions, la publicació de les idees. En un mitjà en que la informació i les distraccions demanen la nostra atenció arreu, cal treure tot el profit de la interfície minimitzant-la, posant-la a fer just allò que toca i quan toca, d’ací la netedat del nou disseny.

QuasiUnBloc_Disseny2013_captura

El paisatge a Internet ha canviat molt en vuit anys: el que semblava inicialment que havia de ser una revolució (els blogs i la conversa global) ha quedat fagocitat per la potència dels grans conglomerats mediàtics i de les (ara no tan noves) xarxes socials. La popularització dels continguts fàcils, la mediatització del diàleg digital, el constant bombardeig d’informació i la velocitat d’exposició a les notícies i novetats han canviat totalment el panorama comunicatiu i la nostra manera d’entendre, accedir i, sobretot, processar la informació. El pas de client a producte ens debilita molt més del que ens pensem, ens exposa molt més del que creiem.

Per això segueix sent important tenir lloc i veu propis a internet, ser l’amo de l’espai propi i dels continguts, decidir què hi ha, què s’hi diu i com s’hi veu, i obrir-lo sense més; convidar a tothom que vulgui que s’hi passi.

Vuit anys de reflexions, pensaments, evolució d’idees, de conèixer gent, fer amics, aprendre, discutir i intentar millorar. I continuem.


Comments:

Manel - Jul 2, 2013

Gracias, Jose! Por lo del “me gusta” y la florecilla de los posts interesantes, que si lo son (cosa que a veces dudo) aún lo serán más si comentas! Y lo de ir desglosando a base de años… debe ser un puntillo de terquedad, hasta cierto punto, sí, y eso que la flojera nos da a todos a veces… Lo de contestar en otro idioma, bueno, y qué? Yo escribo en catalán, tu respondes en castellano y nos entendemos todos, que es de lo que se trata, así que disculpas aceptadas, pero es que ni hacían falta!

Jose Alcántara - Jul 2, 2013

Sé que es muy poco decir de una renovación de un blog pero… «me gusta» ;D Además últimamente has sacado post muy interesantes, un par de ellos me han llevado a intentar postear, pero ahí está en borrador todo… últimamente no termino de publicar casi nada :( En fin… que muy bonito. (Disculpa que te conteste en otro idioma, escribo muy mal el catalán y tengo que elegir entre publicar comentario rápido así o buscar un poco algunas palabras… y terminar por no postear nada, que voy a la carrera.)

Jose Alcántara - Jul 2, 2013

Por cierto, con las prisas… ¡enhorabuena! Son muchos años ahí desglosando ideas en el blog… no todo el mundo puede decir lo mismo :)

Manel - Jul 3, 2013

Xavi, Gràcies per l’enhorabona i per passar per aquí a llegir…

Jm Gris - Jul 2, 2013

Maco, elegant. Si senyor, com l’amu….. Cuidat Manel

Jm Gris - Jul 2, 2013

Be, connotacions no en treguis eh?

Manel - Jul 3, 2013

Gràcies, Josep Maria, i no pateixis que no trec cap connotació, no ;·)

Xavi Sancho - Jul 3, 2013

M’agrada molt Manel! Enhorabona per aquests més de 8 anys postejant!

Un blog més clar i més simple – Quasi un bloc - Mar 6, 2016

[…] petits grans canvis, no només estètics, per seguir, en el fons, en la línia ja començada: ganes d’aprendre i conversar, i un lloc i una veu propis a […]