No m’acaba de fer el pes Second Life. No li trobo el què, a passejar-me per un món 3D virtual, on puc fer relacions socials, mantenir diàlegs, fer negocis, formar comunitats, etc.: tot això ja ho tinc, i de manera oberta en el meu dia a dia a la xarxa.

No em cal imaginar-me un jo virtual: la meva vida ja és prou complerta com per haver-ne de viure una altra i, a més, jo sóc jo mateix en el món físic i a la xarxa, les meves expressions i pensaments son els mateixos, i fins i tot els meus interessos, relacions i xarxes de confiança es barrejen i complementen entre els dos mons.

És més, crec que la xarxa, la societat a la xarxa no evolucionarà cap a mons virtuals a l’estil de Second Life, crec que evolucionarà més cap a una teranyina de relacions socials, comunitats, grups, informacions i dades interconnectades per diferents aplicacions, cadascuna de les quals complementarà les altres i gestionarà diferents tipus de dades, dades que per separat només podran donar perfils molt esbiaixats de la persona, però que en conjunt podran donar un bon retrat de la seva personalitat, interessos, gustos, etc… Potser variaran les interfícies o els dispositius per accedir-hi (diferents dispositius, intermodals, flexibles o integrats en d’altres aparells, reduïts…)

SecondLife i els seus avatars quedaràn, potser, com una imatge més de la ciència ficció, com el metavers de Snow Crash o, si m’apureu, el paisatge digital de Tron.


Comments:

pqs - Oct 3, 2007

La metàfora de l’escriptori no em sembla adequada. Imagina la metáfora de SL, la qual és molt més forta!

Manel - Oct 4, 2007

Visualment pot ser més forta, Pere. Però jo no vull una representació gràfica de les altres persones, jo vull veure què diuen, conèixer-les i saber més coses a partir del que elles em poden ensenyar, seleccionar tot o només part de la informació que emeten, en funció de les nostres coincidències o dels meus interessos.

pqs - Oct 3, 2007

Manel, estem plenament d’acord. (t’havia escrit una resposta millor, però com que m’he equivcoat amb el codi del spam, s’ha perdut. això ho hauries de revisar.

Manel - Oct 3, 2007

Buf, això del spam. Tenia posat un plugin anti-spam, com has sofert, però no donava els resultats esperats, crec, perquè últimament m’estaven entrant alguns comentaris que ho eren. Vist això, i que t’ha fet la punyeta, he tirat pel dret: l’he tret. A veure què tal va ara.

pqs - Oct 4, 2007

sort!