Google Calendar cobreix les meves necessitats respecte a un calendari, però em trobava amb el problema que el gestor d’informació personal que utilitzo normalment és el Kontact de KDE i, per tant, per una banda tenia les tasques, correus, contactes i demés, i, per una altra banda el calendari. O bé tenia aquesta informació per separat, o bé havia de duplicar-la manualment…

Buscant, buscant, he trobat Lightning, un plugin per al Thunderbird que permet gestionar calendaris, tant locals com remots. Aquesta solució, tot i que funcional (em mostrava els meus calendaris de Google al Thunderbird) no és la que buscava, perquè Thunderbird no és el client de correu que uso.

Buscant una mica més, he trobat un projecte al Summer of Code de Google que el que proposava era precisament això: la integració del Google Calendar i el PIM de KDE… Després de remenar una mica i instalar quatre coses, he aconseguit sincronitzar el KOrganizer amb el Google Calendar:

Captura de pantalla amb calendaris locals i de Google

Per si algú li interessa com fer-ho, he escrit un petit guió (si us el mireu i hi trobeu alguna cosa rara, digueu-m’ho).


Comments:

pqs - Dec 3, 2006

si empreu Kubuntu Edgy (és el meu cas) no caldrà instal·lar res :)

Manel - Dec 4, 2006

í’ndia, Pere! Tan felií§ que estava jo amb el meu descobriment, i ara resulta que hi ha una manera molt més fàcil de fer-ho… Ep, però gràcies per la nota ;·)

pqs - Dec 1, 2006

Sempre hi ha una manera més fàcil de fer qualsevol cosa, però això no treu cap mèrit a la recerca. Ajuda a ser humil :) Per cert, estic forí§a deprimit, una de les raons per passar a kde era la inestabilitat de certes aplicacions de gnome i, bum, m’he trobat amb un bug al Kmail que fa que quan intento llegir els meus missatges per IMAP, el programa es suïcidi cada cop :( Quina mala sort… pq el programa està prou bé!

Marc - Jan 4, 2007

Amb l’edgy, algú sap com desar al google Calendar els events creats amb el korganizer? Al revés funciona bé, però d’aquesta forma a mi no…

Manel - Jan 4, 2007

Jo tampoc puc desar modificacions fetes amb korganizer al Gcalendar, només puc consultar els calendaris. No sé si deu tenir a veure alguna cosa amb la identificació davant del Google Calendar…

Ramon - Feb 3, 2008

A mi m’ha passat el mateix, però investigant resulta que l’adreí§a privada del Google Calendar només es de lectura i per tant només es pot fer amb la adreí§a pública però llavors ens em de loginar i no hi ha opció en el KOrganizer d’un calendari remot amb login, no sé jo no he trobar solució. Si algú la trobada li agrairia, ja que utilitzo el Google Calendar com a còpia de seguretat i també d’accés a l’agenda fora de l’oficina; suposo que haurem d’esperar a la propera versió,