Vía BEAT.cat m’assabento que Hewlett-Packard ha publicat Tabbloid, un servei que presenta els feeds en format de diari: blanc i negre i a dues columnes: el servei genera un pdf a partir d’un o varis feeds que s’envien per correu a gust de l’usuari.

Però això és tot: no és més que un servei introductori als articles, perquè no presenta tot el text, només el principi o el resum, i després necessites de la xarxa per seguir llegint la resta, no es poden reordenar o filtrar continguts, o canviar la presentació o l’ordre, per exemple.

El mateix resultat, i moltes més coses, es poden aconseguir amb feevy, un lector de feeds de codi obert i que es pot utilitzar tant a la pròpia pàgina web com en una pàgina html al disc dur, i que permet agrupar i combinar les diferents fonts d’informació com cadascú vulgui (exemples: David de Ugarte, Formigues Elèctriques).

La única diferència és que la presentació no és en mode diari, però això es pot arreglar amb una mica de css per canviar tipologies i colors de lletres.

Quina és la diferència? Feevy és un producte, Tabbloid és un servei. Feevy te’l pots instal·lar allà on vulguis i fer amb ell el que vulguis, Tabbloid és el que és i res més, i estàs lligat al que HP et vulgui donar.

(Nota final: pot ser Tabbloid un primer intent per captar usuaris per negocis incipients com el servei a domicili de continguts sobre aparells específics, com per exemple Amazon i Kindle?)