De què serveix que es parli tant del software lliure a l’Administració o, encara més, de l’ús d’estàndards oberts si a l’hora de la veritat aquests “principis” no es tenen mai en compte, sigui per ignorància o sigui per desinterès?

Avui em torno a trobar un altre exemple: A la pàgina de formació de l’INAP (l’Instituto Nacional de Administración Pública) hi els cursos i les accions de formació que s’ofereixen als qui treballen a l’Administració Pública, tant el llistat com el detall dels cursos està en format PDF. Fins aquí , tot sería passable, però si et vols apuntar als cursos… t’has de baixar un fitxer fet (i que només es pot obrir) amb Access 2000. I si no el tens, t’aguantes o ho piques tot a mà:

3. Excepcionalmente, en caso de que la Unidad solicitante no pudiera utilizar dicha aplicación, podrá remitir la solicitud a la dirección postal indicada anteriormente, mecanografiando o cumplimentando en forma manuscrita los datos necesarios en una copia del modelo de formulario del Anexo II.

Visca l’administració oberta i accessible, visca la neutralitat tecnològica (à la Microsoft)!

De veritat que no es podia fer d’una altra manera? Que faran, després? Un refregit de tots els fitxers d’access que els hi arribin i els importaran a una base de dades més gran per gestionar? I això no ho podien fer amb una fulla de càlcul d’Open Office i importar les dades igual?

Realment no sé si es desconeixement, desídia, o allò de ho-fem-així-perquè-sempre-s’ha-fet-així.

Endavant amb la societat de la informació.

Mentrestant, llegiu en Juantomàs i reflexioneu.


Comments:

Robert - Mar 4, 2007

Hola! un bloc realment interessant. Gràcies per la informació. ;0) Robert