Quina pot ser la solució a tenir una wifi oberta i evitar, alhora, un ús excessiu? Per mi, que no faig ús de la xarxa a tota hora, només en un rang determinat, el més fàcil és apagar el router quan no l’uso: qui vulgui podrà fer un ús més o menys puntual quan el tingui obert i no tindré descàrregues via la meva connexió.

Provaré aquesta solució, no m’implica cap molèstia i sí que li pot suposar un benefici a algú. M’agradaria, però, poder saber d’alguna manera si algú fa ús de la meva connexió. Suposo que hi haurà alguna eina per mirar-ho (no en conec cap) o, senzillament, mirant logs d’ús del router, però, francament, fa mandra repassar logs… Algú té una idea?

Fet i fet, això de compartir la connexió, apart que hauria de ser una pràctica més estesa si no hi haguéssin tants espavilats, també és un model de negoci: fon bé que ho ha estat usant, de manera que els seus usuaris podien trobar connexió via un altre usuari de la mateixa companyia: és un model tancat, però que potser t’assegurava uns resultats, de la mateixa idea.


Comments:

Manel - Sep 5, 2010

Jo quan la tenia oberta no se m’havia connectat ningú, però mai se sap, i vist que bé que m’ha anat a mi, doncs ho provaré. Respecte fon, potser que si que funcioni perquè la gent compra el punt d’accés per altres coses, no està malament, no? En quant a punts d’accés… bé, a Terrassa, per exemple, no en surt cap al mapa :·(

pqs - Sep 5, 2010

Jo encara no he entès com pot funcionar fon encara, si no és pq la gent compra el seu punt d’accés per a altres coses. Quan vivia a Toulouse, de vegades sí que algú es connectava via el meu punt d’accés, però ara, des que sóc a l’Ametlla, res de res.

pqs - Sep 5, 2010

Ah, sí, i jo només he trobat un punt d’accés fon una vegada (quan el necessitava de veritat).