Aquests dies que estic fora de casa em puc connectar a la xarxa gràcies a que trobo alguna wifi oberta: si no hi hagués ningú pels voltants d’on som que tingués la seva connexió inalàmbrica sense encriptació, jo no podria veure el meu correu o estar en contacte amb els amics. Estic, per tant, disfrutant de la generositat de desconeguts.

Això em fa plantejar-me si jo a casa, que tinc la xarxa tancada, no l’hauria d’obrir, no hauria de ser també més generós i oferir la meva connexió.

És clar que hi ha el problema de que, en comptes d’oferir-la a algú de passada i fer-li un favor, se m’instal·li algun cràpula que tiri de la meva connexió, i, tot i que podria monitoritzar-ne l’ús, no tinc ganes de buscar-me feina extra.

No sé quina pot ser la solució, però potser si tots fossim una mica més generosos amb els altres, i alhora no ens n’aprofitessim, les coses serien més senzilles.


Comments:

Manel - Sep 6, 2010

Hola, Albir. Doncs curiosament fa temps que li tinc l’ull posat a Guifi, de fet la coneixo de quan estava engegant a Osona, i esperava que arribés per aquí, ara ja comencen a veure’s més nodes, si. No m’hi he posat per mandra, però no ho descarto, i m’agrada, no cal dir-ho, la filosofia que hi ha al darrere. I no sóc l’únic: l’altre dia ho comentàvem a la feina i molts ho van trobar també interessant! No sabia que feu reunions quinzenals a l’Ateneu Candela, m’ho apunto… De fet, via twitter si que veig que hi ha alguns que ja n’aneu parlant, per aqui… Fon, és una idea. Però és comercial, com dius. Jo no crec ni que estiguin disfressats de moviment social.

Dragoncete - Aug 2, 2010

Algo havia llegit d’això, he trobat algun article googlejant una mica: http://www.elmundo.es/navegante/2008/05/13/tecnologia/1210674098.html Pel que sembla, sobre un infractor que utilitzi la teva conexió per delinquir hi podria haver resposabilitat penal, mentre que per a tu si no la tenies protegida hi podria haver resposabilitat civil. Coses de lleis.. es com si et roben la radio del cotxe forçant-lo o si et deixes la porta oberta. El seguro ja ho tracta diferent.

Dragoncete - Aug 2, 2010

Per cert, ànims! Que demà ja sé que tens moltes ganes de llevar-te aviat per tornar a la feina ;)

albir - Sep 6, 2010

Holes, he arribat aqui a través del feed de blocs.terrassa.com aixi qeu m’imagino que vius a Terrassa. De tot això que comentes de compartir el wifi, et volia comentar que si que hi ha altres maneres de fer i de coordinar-se i fer un ús més racional dels excedents que tenim, alhora que es construeix una xarxa paralela independent, sense propietaris i gestionada pels propis usuaris. T’estic parlant de la xarxa lliure http://guifi.net , una iniciativa ciutadana que extesa amb més de 10mil punts a Catalunya i que per Terrassa esta començant http://terrassa.guifi.net Si t’interessa coneixe’n una mica pots visitar aquestes webs, venir a alguna reunió de les que fem cada 15 dies a l’Ateneu Candela o enviar-me un correu o fer una cervesa. Fon? doncs bueno… d’entrada no es una xarxa sino una colecio de hotspots comercials disfressats de moviment social, en fi, no en dire res mes… salut

Manel - Aug 1, 2010

Si tens la connexió oberta ets en part responsable? Com si fossis un proveidor de serveis? No crec que es pugui arribar a igualar les dues situacions, no?

Manel - Aug 1, 2010

Arnau, jo trobo que no era mala idea el principi de compartir, no? Teòricament, t’assegurava punts de connexió gratis arreu, el problema estava en escampar la xarxa, és clar.

Dragoncete - Aug 5, 2010

El problema está en que si tens la teva conexió descoberta, ets còmplice de les activitats per les que es pugui utilitzar la teva conexió… bueno, no sé si aqui també, però he llegit que a alguns països ja es tracta així el tema.

Arnau Fuentes - Aug 6, 2010

En aquests moments no puc evitar recordar FON… i trencar-me de riure :)